Direkt héjak

Renamel direkt héjak – akár 1 nap alatt új mosoly

 

Ki ne vágyna tökéletes mosolyra? Sokan még ma is tartanak  az esztétikai fogászati kezelésektől, pedig a direkt héjakkal nem csupán megkíméljük fogaink a nagyobb mértékű lecsiszolástól, de a kívánt eredményt is szinte azonnal megkapjuk: esztétikus direkt héjakkal akár egyetlen kezelés alkalmával bárki tökéletes mosoly birtokosa lehet.

 

Mi a direkt héj?

A direkt héj – a kerámia héjhoz és koronához hasonlóan – egy egészen vékony, fehér színű réteg, melyet a kívánt formára megmunkálva ragasztunk fel a fog külső, mosolygáskor láthatóvá váló felszínére. A direkt héj így nem csupán a fogfehérítés helyettesítője lehet, de alkalmazásával eredeti fogformánkon vagy fogaink állásán is javíthatunk.

Direkt héjak előnyei

A direkt héj funkcióját tekintve azonos a kerámia héjakkal, mégis jelentős különbség van a két fogászati kezelés között. Az esztétikus direkt héjak nem fogtechnikai laboratóriumokban készülnek, hanem maga a fogorvos készíti el a kezelés alkalmával a fogorvosi rendelőben. Ennek köszönhető, hogy a direkt héjak azonnal, akár már egyetlen kezelés alkalmával véglegesen elkészülnek, valamint fogtechnikai költségek híján áruk is igen kedvező.

 • gyors megoldás
 • tökéletes mosoly, természetes hatás
 • minimális csiszolás, így nem áll fenn a veszély, hogy a beavatkozás következtében elhal a fog
 • mosolytervezés biztosítja a tökéletes eredményt
 • tartósság, gond nélküli rágás
 • prémium kategóriás anyagok
 • sérülés esetén könnyen és olcsón javítható
 • fájdalommentes elkészítés
 • kedvező ár
 Volom Dental időpontfoglalás

Esztétikus direkt héjak a Volom Dental-nál

Az élethű és esztétikus direkt héjak speciális tömőanyag használatával készülnek, illetve elengedhetetlen a fogorvos szakértő hozzáértése. Dr. Volom András, fogászati rendelőnk szakmai vezetője (és tulajdonosa), a direkt héjak készítésére használt Renamel tömőanyag hazai oktatója, így esztétikai specialistáink az ő szakmai vezetése alatt végzik az Ön kezelését is.

Kinek ajánlott a direkt héj?

A direkt héjakkal a tökéletes mosolyt fehér és egyenletes fogakkal érjük el, így még akár egy csúnya fog is újra széppé tehető. Ugyanakkor segítségével számos apróbb esztétikai problémák kijavítása is lehetséges, úgy mint:

 • kiálló fog korrigálása
 • fogak közötti rések eltüntetése 
 • a forma (fogak hosszának, szélességének) megváltoztatása
 • metszőfogak balesetes éltörésének restaurálására
 • fogak tartósan fehérebbé tétele
Volom Dental időpontfoglalás

Direkt héjak készítése

A direkt héjak készítése gyors megoldás a fog esztétikájának javítására, ugyanis a megfelelő száj higiéne mellett akár egyetlen kezelés alatt elkészíthetők.

Direkt héjak készítésének lépései:

 1. fogak letisztítása és szükség esetén személyre szabott útmutatás a tökéletes száj higiéne eléréséhez.
 2. mosolytervezés keretében sokszor 3D vizualizációt végzünk a direkt héjak készítése előtt. A tökéletes forma és szín megítéléséhez a számítógépes látványterv elkészítése után a szájban is megmintázzuk előzetesen a foghéjakat, de még nem ragasztjuk a foghoz.
 3. végleges minőségben akkor készíti el a direkt héjakat a fogorvos, ha azok a tervezés fázisban teljes mértékben megfeleltek Önnek.
 4. a fogak felszínének fájdalommentes felérdesítése, majd a direkt héjak végleges felrétegzése.

Direkt héjak tartóssága

A direkt héjak tartóssága nagyban függ az alkalmazott tömőanyag minőségétől. Prémium kategóriás tömőanyag alkalmazása esetén a direkt héjak tükörfényes, fogzománc hatásúra polírozhatók, és eredeti fehér színük akár két évtizeden keresztül is megőrizhetik. Teherbíró képességük is magas, így a táplálkozásban sem korlátoznak. További előnyük, hogy kisebb sérülések esetén is könnyedén korrigálhatók.

 

Volom Dental időpontfoglalás