Svábhegyi Gyógyintézet

BEMUATATKOZÓ

Svábhegyi Gyermekgyógyintézet, mint Országos Allergológiai- és Immunológiai, valamint Gyermekpulmonológiai Központ TB finanszírozott betegeket, és magánbetegeket is ellát. A TB finanszírozott rendeléseken 7 szakterületen, magánrendelésen pedig 28 különböző szakterületen közel hetven orvos látja el a gyermekeket és egyes szakterületeken a felnőtteket is. Komoly szakmai tapasztalattal rendelkező szakorvosok, valamint tíz, képzett szakasszisztens várja a betegeket a Bokor utcai rendelőnkben.

Szakterületek teljes palettája

A több mint fél évszázados múltra visszatekintő allergológia és gyermektüdőgyógyászat mellett például fül-orr gégészet, bőrgyógyászat, gasztroentrológia, általános csecsemő– és gyermekgyógyászat, endokrinológia-diabetológia,fejlődésneurológia, kardiológia, sebészeti tanácsadás s még sportpszichológiai rendelés is működik intézetünkben, a sportoló gyermekek mind jobb teljesítményének eléréséhez. 2015-től gyermek és felnőtt szemészeti centrum is rendelkezésre áll az épületben (OptoKid). A magánellátást igénybe vevő páciensek így már a járóbeteg szakellátás szinte teljes palettáját megtalálják az intézményben.

Kutatás, fejlesztés

A kutatás-fejlesztésben is szerepet vállalva figyelemmel kísérjük az egészségügy legújabb technikai és diagnosztikai eszközeinek fejlődését, hogy a lehető legprofesszionálisabb megoldást találjuk meg a gyógyítás során.

magzati szív vizsgálatára kifejlesztett speciális ultrahang vizsgálófejjel például már az anyaméhben vizsgálható egy 20 hetes magzat szíve. A gyermekkardiológus szakorvos ennek az eljárásnak a segítségével számos összetett szívhibát, szívfejlődési rendellenességet és szívritmuszavart képes kiszűrni – már a születés előtt.

Különleges vizsgálatok

Kardiológiai ultrahang diagnosztika, verejtékteszt, komponens alapú allergia teszt, más néven molekuláris allergia diagnosztika– ez csak néhány a rendelőintézetben igénybe vehető vizsgálatok közül.

A gyermekgyógyintézet munkanapokon, magánrendelés keretében korszerű diagnosztikai eszközökkel (röntgen, ultrahang), valamint laborral. A vizsgálatokra való várakozás barátságos, otthonos környezetben történik: a gyermeksarokban játékok, míg a fali tévékészülékeken mesefilmek nézhetőek.